Så hittar du rätt hantverkare

Om du behöver hantverkare för ditt byggprojekt, kan du hitta en passande sådan på lite olika sätt. Här nedan får du tips på hur du kan gå tillväga för att hitta en, men även vad du bör tänka på när du ska anlita en hantverkare för dina uppdrag. Det finns nämligen en risk att du anlitar någon som saknar rätt kompetens och det kan innebära stora problem för dig.

Var finns hantverkare?
Det finns gott om hantverkare i hela landet och många av dem kan du hitta på nätet. De flesta har nämligen en hemsida där de lägger upp information om sina företag och sina tjänster. Har de ingen egen hemsida, har de förmodligen en profil hos exempelvis offerta.se. Om du känner någon som har utfört liknande bygg- eller renoveringsprojekt som du, kan du kontakta dem och fråga vem eller vilka hantverkare de anlitade och även ta reda på om de blev nöjda med resultatet. Med andra ord kan du hitta hantverkare lite överallt, men det enklaste är att först söka på nätet efter hantverkare i din närhet.

Tänk på det här
Inför att du ska anlita en hantverkare, är det en del saker du bör tänka på. Det kanske kan verka konstigt att du, som kund, måste ta hänsyn till en massa saker innan du tar steget att anlita en hantverkare. Faktum är att det finns en hel del du måste ta hänsyn till då det förekommer många fuskbyggare i branschen. Därför bör du:

• Kolla upp företaget och dess kompetens.
Det gör du genom att göra lite efterforskning om företaget. Sök upp deras hemsida och läs mer om dem. Kolla upp deras licenser och certifieringar. Om du inte hittar några så kan du fråga vilken utbildning de har. Vill de inte ge ett svar på frågan bör du leta vidare.

• Be om en offert.
Alla seriösa hantverkare kommer ge dig en offert. Offerten är din garanti för att företaget kommer leverera det som ni kommit överens om. Företag som inte är seriösa är inte så noga med den saken och lämnar därför helst inte ut någon skriftlig offert.

• Inte ta första bästa.
Även om det kan vara lockande, bör du inte ta första bästa hantverkaren som dyker upp. Jämför istället olika hantverkare. Det kan vara så att du då hittar en som erbjuder bättre pris eller som kanske har möjlighet att erbjuda mer heltäckande tjänster som gynnar dig.

• Ta reda på företagets ekonomi.
När du ska anlita hantverkare, är det jätteviktigt att du kollar upp företagets ekonomi. Anledningen är att det ofta förekommer konkurser i branschen och det kan drabba dig hårt om företaget du anlitar försätts i konkurs under pågående arbete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *